02.08.2008

Oeufs cocotte


Nu stiu care este originea acestei retete dar ea face parte din arsenalul meu de idei pentru a termina resturile din frigider.
Daca sunteti in aceeasi situatie si aveti nevoie de idei pentru a folosi resturile de mancare din frigider sau din camara, ganditi-va ca aveti multiple posibilitati :

- chec aperitiv (Chec aperitiv cu dovlecei si branza telemea),
- tarta (Tarta cu ciuperci)
- frittata (Frittata cu ardei gras).

Exista si o alta varianta : ouale "cocotte". Denumirea vine de la vasul adanc de ceramica sau de fonta emailata, folosit de francezi pentru mancarurile care se fac dupa ore intregi, la foc molcom.

Iar daca nu aveti vase, puteti sa folositi ... rosii mari pe care le-ati curatat de miez. Orice e posibil !

Ingrediente :
1 bucatica de unt pentru uns vasul
4 linguri de smantana
2 oua
resturi de mancare : cascaval, branza, legume, carne, sunca, etc. Eu am folosit cascaval, sparanghel si iarba ciorii.
sare, piper

Preparare
Ungeti vasul cu unt, adaugati ouale si celelalte ingrediente.
Puneti vasul intr-o tava si adaugati apa.

Puneti tava la cuptorul preincalzit la 210°C si lasati-o timp de 10 minute.
Pofta buna !