08.11.2007

Quiche cu ardei, rosii si mozzarella



Un aluat de foietaj
20 rosii mici
350 g mozzarella
1 ardei galben
1 ardei verde
3 oua
150 g smantana (sau un amestec de smantana cu lapte)

Taiati toate legumele si mozzarella in bucati mici.
Puneti ardeii pe foc pana devin sticlosi.
Intre timp, amestecati ouale cu smantana.
Intindeti aluatul in forma.
Aranjati legumele si branza.
Turnati amestecul de oua si smantana.
Puneti totul la cuptor (180?C) pentru 35 de minute.

PS : reteta este usoara. Puteti sa inlocuiti legumele si branza cu orice altceva?. Carne, cartofi, orice alta branza, etc.

Dovlecei umpluti cu mozzarella si cimbru



Ingrediente :

8 dovlecei rotunzi (dar se pot utiliza si cei lunguieti)
350 g de mozzarella
piper
cimbru
8 linguri de ulei de masline

Reteta :

Dovleceii se spala cu apa rece.
Se pun la fiert intr-o oala cu apa si cu sare. Se lasa la fiert timp de 10 minute.
Intre timp, scurgeti mozzarella si taiati-o in bucati mici.
Amestecati-o cu cimbru si cu ulei de masline.
Luati dovleceii de pe foc, puneti-i sub apa rece.
Taiati capacul de la dovlecei si scoateti miezul cu ajutorul unei linguri sau al unui cutit.
Umpleti dovleceii cu mozzarella.
Aranjati-i intr-o tava.
Si puneti - i la cuptor la 180°C (foc mediu) pentru 10-15 minute.

Reteta este preluata de aici :