12.10.2008

Surprize placute

Mi se intampla, destul de des, sa ma trezesc prima duminica dimineata. De fapt... a doua, Filou fiind cel care se scoala(cu o precizie care ma va aduce la disperare) la ora sase dimineata.
Incetul cu incetul, am inceput sa apreciez din ce in ce mai mult calmul diminetii de duminica, degustand cafeaua sau ceaiul insotite de o bucata de chec in fata calculatorului, citind ziarele romanesti pe internet sau blogurile culinare.
In dimineata de astazi am apreciat trei lucruri si ma grabesc sa vi le impartasesc si voua.

In primul rand, blogul lui Niko si reteta postata pe 11 octombrie Compot pe zahar.
Reteta mi-a adus aminte de lucrurile simple si atat de bune facute de noi, de gustul adevarat al fructelor culese din pom, de Radu Anton Roman, de casa.

In al doilea rand, am descoperit premiile Ioan Chirila, pentru care am pus reclama in partea dreapta a blogului. Ma bucur atat de mult cand descopar artisti amatori, oameni care si-au transformat talentul in pasiune si pasiunea in arta. Iar cand acesti "amatori" sunt rasplatiti de oameni de specialitate, mi se pare ca arta si frumosul se raspandesc in intreaga lume. Ce poate sa fie mai frumos ?

In al treilea rand...am descoperit ca reteta de mai jos este excelenta, de aceea v-o recomand cu caldura si voua.

Chec cu banane si ciocolata

Ingrediente
175 g unt la temperatura camerei
200 g zahar
2 banane mari
50 g ciocolata
275 g faina
3 oua
1 plic praf de copt
1 plic de zahar vanilat

Preparare

Taiati in bucati mici ciocolata si bananele.
Amestecati untul cu zaharul. Adaugati ouale si amestecati din nou.
Adaugati faina, praful de copt si zaharul vanilat.
Amestecati aluatul cu bucatelele de ciocolata si de banana. Amestecati usor, cu ajutorul unei lingure de lemn.
Varsati aluatul intr-o forma de chec.
Puneti forma in cuptor la 175°C timp de 45 de minute.
Pofta buna!