14.06.2011

Cand vine vorba despre creveti...

Eu accept! De fiecare data. Cu si mai mult entuziasm cand e vorba despre creveti roz, de Senegal (gambas).
Cumparati-i proaspeti sau congelati. Aveti grija la cei proaspeti, verificati cochilia, neaparat supla si stralucitoare, capul nu trebuie sa se desprinda de corp.
Daca ii cumparati congelati, lasati-i sa se decongeleze in frigider. Folositi-i in paste, salate, cu legume si sos de rosii, etc.
Marinada pe care o fac des e urmatoarea :
1 lingura de ulei de masline
coaja rasa de la o jumatate de lamaie
1 lingurita de cimbru uscat
1 lingurita de oregano uscat
12 rosii mici uscate taiate felii
sare, piper
24 de creveti mari

Amestecati toate ingredientele, adaugati crevetii si lasati-i in marinada timp de 20 de minute. Varsati totul intr-o tigaie fierbinte si prajiti crevetii cate 3 minute pe fiecare parte.
Serviti. Pofta buna!