10.05.2009

Paine pufoasa (reteta pentru masina de paine)

Timpul trece repede si, pe masura ce zilele se scurg, teama de a ne muta e din ce in ce mai mare. E greu sa vizualizezi o casa in intregime si, chiar daca am putea sa ne mutam fara sa facem mari modificari, planul de lucru e din ce in ce mai detaliat, atat de detaliat incat ne pierdem cu totul. Incepem cu al doilea etaj sau cu parterul, spargem peretele de la bucatarie, cu totul, deloc, pe jumatate, pe sfert?
Parchetul alb sau maro inchis, peretii dormitorulul bej, maro sau in doua nuante de gri?
Drumurile spre noua casa sunt din ce in ce mai dese, eu cu clasorul cu poze si mostre, Olivier cu caietul cu schite si metrul.

Imaginatia o ia razna si, chiar daca ne-am impus un fir conducator, ideile vin rapid si devin greu de incadrat.
Dejunul e sumar, de cele mai multe ori salate cu paine proaspata, iaurturi si fructe.
Painea cu lapte de mai jos este extrem de pufoasa. Dati-i forma de chifle, taiati-le in doua si adaugati peste, sunca, branza sau legume proaspete.
Pofta buna!

Paine cu lapte

Ingrediente

500 g de faina
50 g unt taiat bucati mici
300 g de lapte
30 g de zahar
1 pachet de drojdie uscata
1/2 lingurita de sare

1 galbenus
seminte de mac, susan, floarea soarelui sau dovleac

Preparare
Puneti toate ingredientele in cuva masinii in ordinea indicata de catre fabricant.
Pentru mine, lapte, unt, zahar, sare, faina si drojdie.
Apasati pe programul aluat (1H30).
Scoateti aluatul si intindeti-l pe masa de lucru pe care ati presarat in prealabil putina faina.
Formati chiflele.

Ungeti-le cu galbenus si presarati seminte.
Puneti tava la crescut intr-un loc cald timp de o jumatate de ora. Coaceti painea la 180°C timp de o jumatate de ora.
Pofta buna!