05.05.2012

O zi in care totul pare posibil


Vointa de a se trezi devreme, dorinta de prepara o prajitura, placerea de a o imparti cu cineva drag.

Ascult cantecul ploii, ating usor cana cu ceai fierbinte, ma gandesc la plimbarea de dupa amiaza, deschid dulapul, aprind cuptorul. Ma bucur.

Brownie cu dulce de leche
Reteta de David Lebovitz

115 g de unt sarat
170 g ciocolata neagra, taiata bucati mici
25 g cacao
3 oua mari
200 g zahar (am pus 150 g)
1 lingurita aroma vanilie
140 g faina
200 g dulce de leche

Preincalziti cuptorul la 175°C.
Incalziti untul la flacara mica, adaugati ciocolata, amestecati pana cand ciocolata s-a topit complet.
Luati cratita de pe foc, adaugati cacaua, amestecati. Adaugati untul, ouale unul dupa altul, amestecand bine dupa fiecare ou. Adaugati zaharul, vanilia si faina. Amestecati din nou.
Varsati jumatate din aluat intr-o tava patrata 20x20 cm  si adaugati linguri de dulce de leche din loc in loc. Amestecati apoi usor cu varful unui cutit. Varsati restul de aluat.
Puneti tava la cuptor pentru 40-45 de minute.
Serviti a doua zi.