28.10.2008

Briose cu lamai confiate (reteta pentru masina de paine)


Mancarea mea de baza la micul dejun este checul. O felie de chec de ciocolata sau de banane si mirosul unei cesti de cafea ma poate bine dispune pe toata durata zilei!
Acum, ganditi-va ce efect poate avea o briosa parfumata, extrem de pufoasa, cu fructe confiate si un gust fin de lamaie, care se face usor in masina de paine, proaspata si dupa 3 zile !
Va rog, nu mai stati pe ganduri, treceti la fapte... iata reteta!


Ingrediente :
130 ml de lapte
1 lingura de suc de lamaie
2 galbenusuri
380 g de faina
un pachet de drojdie
85 g de unt
40 g de zahar
1 plic de zahar vanilat
75 g de fructe confiate (eu am pus lamaie).

Preparare :
Puneti toate ingredientele in masina de paine.
Porniti masina pe programul"aluat" (1 ora si jumatate pentru mine).
La semnalul masinii adaugati fructele confiate taiate bucati mici.
In cazul in care volumul aluatului nu s-a dublat, lasati-l sa creasca in masina de paine (eu l-am mai lasat un sfert de ora dar depinde de temperatura, de masina dumneavoastra, de curentii din casa, etc.)Oricum lasati aluatul sa creasca.
Scoateti aluatul si bateti-l bine.
Intindeti-l cu un sucitor si rulati-l ca in fotografia de mai jos.

Impartiti aluatul in bucati si aranjati bucatile in tavi de muffins ca in imaginea de mai jos.

Lasati aluatul sa creasca la un loc cald si ferit de curenti. Eu le pun in cuptor la 80-100°C si le las sa creasca bine. De asemenea, puteti sa le puneti intr-un dulap, sau in cuptorul cu microunde (oprit) sau sub o folie de plastic.
Cand aluatul a crescut din nou, ungeti fiecare briosa cu putin lapte si presarati zahar brun (eu am pus zahar cu aroma de caramel).

Puneti tava la cuptor la 180°C timp de 25 de minute.
Pofta buna!