01.02.2010

24h chrono


Am vazut pentru prima oara 24h acum 3 ani. La mare. Intr-o mini vacanta ce se voia repaus, liniste, somn. Hmmmm....
Am vazut cele 24 de episoade in 2 zile.
Unul dupa altul, ora dupa ora.
M-a surprins ideea, 24 de episoade = 24 de ore, o poveste ce dureaza o zi. Mi-a placut pragmatismul. Dialogul clar, precis, transparenta.
Am ramas cu o amintire placuta si, de atunci, in fiecare an, astept un nou sezon. Ah, Jack!
Cu siguranta ca este exagerat, ca pe adevaratii Jack Bauer nu ii vedem niciodata, ca sezonul 6 nu e poate cel mai bun, ca povestea e intotdeauna aceeasi. Dar pe mine ma transporta undeva... undeva, intr-o alta lume. Timp de 24 de ore sunt acolo si nu aici, sunt pe cale sa eliberez lumea de teroristi si traiesc sincer fiecare clipa. Nu il urmariti saptamanal, asteptati sa aveti un sezon intreg, inchideti usa casei timp de cateva zile si vizionati toate cele 24 de ore. Umpleti frigiderul, trageti storurile, acoperiti-va cu patura calduroasa, dati drumul la dvd si deschdeti ochii mari. Vizionare placuta!


Placinte pentru o seara de cinema

Ingrediente
Aluat
5,5 cl ulei
335 g faina
1-2 lingurite sare
250 g iaurt gras
1 galbenus de ou
Umplutura
Orice - cascaval ras, sunca, carnati, cartofi fierti, amestec de legume, etc.

Preparare
Preparati umplutura.
Puneti uleiul la incins. Amestecati faina cu sarea si cu iaurtul.
Luati uleiul de pe foc cand a inceput sa miroasa a incins.
Adaugati-l la aluat. Amestecati, trebuie sa obtineti un aluat usor de lucrat, ce nu se lipeste.

Intindeti aluatul. Decupati forme rotunde cu ajutorul unui pahar.
Puneti umplutura pe o jumatate de forma de cerc si acoperiti-o cu cea de a doua. Sudati bordura placintei cu ajutorul unei furculite.


Ungeti placintele cu galbenusul de ou amestecat cu putina sare.


Puneti tava la cuptor la 180°C timp de 40 de minute.


Serviti-le calde. Se pot congela fara nicio problema.


Pofta buna!