20.05.2013

La revedere


Mi-am spus intotdeauna ca acest blog trebuie sa reflecte ceea ce cred, ceea ce simt. Ca fiecare post trebuie sa fie bun. Nu perfect, dar bun. Si pentru asta trebuie timp.
Mi-am mai spus ca acest blog trebuie sa ma reprezinte. Macar o parte din mine. Cu bune, cu rele, cu trairi, cu sentimente, toate importante pentru mine. Azi insa imi aduc aminte ca in viata de zi cu zi sunt destul de discreta.
Mi-am mai spus ca blogul meu face parte dintr-o lume de prieteni, cu care discuti, impartasesti, dezbati, langa care esti aproape. Dar viata mea e acum in alta parte si-mi e greu sa ma impart.

Plec. Dar blogul ramane.
Cu siguranta ca am sa mai trec pe aici, blogul e doar o parte din mine, din viata mea. Dar am sa vin rar, ca la un prieten vechi, de care imi e dor, si care a insemnat mult pentru mine.
Pe curand. Multumesc.

Soufflé de morcovi cu peste fiert intre doua farfurii
(pentru doua persoane)

100 ml smantana lichida
1 lingura rasa faina
10 g unt + unt pentru forme
2 oua
1 morcov ras
50 g cascaval ras

100 g rosii cherry

2 fileuri de peste
marar
ulei de masline
2 catei de usturoi curatati

Soufflé
Preincalziti cuptorul la 200°C. Bateti albusurile spuma. Ungeti cu unt formele de soufflé. Puneti smantana la incalzit.Adaugati imediat faina si amestecati cam 5 minute pana cand smantana se ingroasa. Luati de pe foc si adaugati untul, apoi galbenusurile, unul dupa celalalt, morcovul ras si cascavalul. Amestecati bine.Adaugati albusurile, amestecand usor, de jos in sus.Varsati in forme, puneti-le la cuptor timp de 25-30 de minute.

Peste intre doua farfurii
Asa imi place sa ii spun. E o metoda veche, de student, de care mi-am adus aminte citind o carte de JF Piège.
Puneti o cratita cu apa la fiert. Frecati o farfurie cu un catel de usturoi. Ungeti farfuria cu putin ulei de masline, puneti-o pe cratita cand apa a inceput sa fiarba, puneti in centru fileul de peste, acoperiti cu o alta farfurie si lasati la fiert cam 5 minute pe fiecare parte, 10 minute in total.
Adaugati sare si piper si serviti imediat ce ati scos soufflé-ul din cuptor. Cu cateva rosii daca doriti.
Pofta buna!

Pe curand!