11.04.2010

Buchetul

Primul lucru pe care l-a remarcat a fost buchetul. Trandafiri mari, carnosi, roz. Multi. O mare de petale roz. Infinit de dragoste, sau de incertitudine, sau de speranta, sau de incredere. A bucurat-o si si-a lasat privirea sa descopere mai departe. Nu era foarte inalt, in mod normal nu i-ar fi atras atentia, costumul si cravata il tradau, provenea din lumea celor care uita zi de zi de cei din jur, concentrati intr-o cariera ce nu ii ducea decat spre o singuratate aurita. Dar buchetul era mare si viu. Fata se inveseli brusc, trandafirii erau atat de fermecatori incat transformau gura de metrou in spectacol de bal mascat : lumini, muzica, foc, acrobatii! Femeia din stanga buchetului incepea sa semene cu o cantareata celebra de opera. Barbatul din spate isi misca in ritm cadentat nasul rosu de clovn. Copilul de alaturi se amuza cu dalmatianul ce il tragea vartos de maneca. Schimba imediat melodia pe care o asculta la iPod cu cea care o ajuta sa efectueze de obicei ultimii metri de jogging, peronul din fata ei paru ca se misca din ce in ce mai repede, stanga - dreapta in ritmul ei preferat. In vis, totul devenea culoare si bucurie. Zgomotul metroului stopa net visul. Fata se trezi imediat in gri, in caldura si intr-o mare de roboti grabiti sa iasa la lumina. Urca repede in vagon, alerga spre prima fereastra, o dechise brusc si mai apuca sa vada, inca o data, trandafirii indepartandu-se incet, linistit, aplecati. O mare de trandafiri. Intalnii ochii albastri, sinceri, increzatori si reusi sa sopteasca repede "la revedere".


Tiramisu cu capsuni

Ingrediente
200 g capsuni
10 piscoturi
250 g mascarpone
3 oua
75 g zahar

Preparare
Spalati capsunile. Stergeti-le usor cu un servetel.Taiati coditele.
Taiati 100 g in doua parti, pe lungime. Asezati-le pe o farfurie.
Amestecati celelalte 100 g cu 25 g zahar, puneti-le intr-un blender si adaugati 2-3 linguri de apa. Puneti sucul la foc pana cand incepe sa fiarba. Lasati-l la racit dupa primul clocot.
Amestecati in robot timp de 5 minute cele 50 g de zahar si galbenusurile. Amestecul trebuie sa devina alb, spumos si sa isi dubleze volumul.
Adaugati 250 g de mascarpone si amestecati din nou 3 minute.
Bateti albusurile spuma si adaugati-le usor, amestecand de jos in sus, in crema cu ou si mascarpone.
Treceti piscoturile prin sucul de capsuni racit. Puneti intr-un pahar o bucata de piscot dat prin sirop, adaugati capsunile taiate in doua bucati, adaugati crema. Puteti sa decorati cu pasta de migdale sau cu fructe sau cu ciocolata.
Pofta buna!