16.01.2011

Flan de legume

Marturisesc ca, de cateva zile, incerc sa mananc mai usor, mai sanatos. Asa ca, incetul cu incetul, am eliminat zaharul si prajiturile. Painea inca mai rezista, chiar nu pot sa renunt sa impart cu Filou cele doua felii de paine prajite cu unt de dimineata!
In Franta ti se spune peste tot 5 legume si fructe pe zi. Sub orice forma, crud, copt, la aburi, etc.
Iata o alta forma de a manca legume, flan-ul fiind un fel de budinca si aducand mult la consistenta si aspect cu crema de zahar ars. Puteti folosi orice fel de legume, dovlecei, ardei gras, conopida, etc.
Puteti adauga verdeturi (patrunjel, dafin, oregano, etc.).
Aveti nevoie de o tava de muffins, cea din silicon e usor de folosit, flanul va iesi repede si fara probleme.

Flan de dovlecei
Ingrediente
1 dovlecel  (250 g)
7 cl smantana
3 cl lapte
1/4 lingurita de cimbru ras
1/2 lingurita sare
2 oua mari
1 lingura de cascaval ras
1 lingura de maizena
20 g unt

Preparare
Spalati dovlecelul, radeti-l pe o razatoare. Stoarceti-l bine intre palme.
Puneti la incalzit smantana si laptele impreuna .  Cand incep sa fiarba, trageti oala de pe foc, adaugati cimbrul, lasati-l 5 minute apoi strecurati. Adaugati untul si amestecati pana cand s-a topit.
Amestecati toate ingredientele. Varsati in tava de muffins.
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Scoateti tava de aragaz, puneti apa cam de un deget, asezati tava de muffins. Dati la cuptor cam 20 de minute.
Flanul nu trebuie sa se coloreze, e gata cand aluatul nu mai tremura.
Serviti cald. Se poate reincalzi.
Pofta buna!

Amestecati toate ingredientele.