16.12.2007

Tiramisu (reteta lui Pocahontas)


Astazi este ziua sotului meu. Evident ca pe lista de cadouri trebuia sa figureze si o prajitura !
Tiramisu face parte din deserturile lui favorite.

Ce poate sa fie mai placut decat sa vezi pe cineva mancand cu pofta tot ceea ce ai facut : "super, c'est très bon. Je suis un homme heureux !".
Iata reteta de tiramisu care "l-a ridicat la cer" :

Ingrediente :
4 galbenusuri
3 linguri zahar pudra
60 ml lapte
250 gr mascarpone
3 albusuri (pe al patrulea puteti sa il folositi la bezele)
1 pachet piscoturi (aveti nevoie de vreo 20 bucati)
1 cana cafea amara (la care puteti sa adaugati cognac, amaretto, etc.)
cacao

Amestecati galbenusurile cu zaharul intr-un vas rezistent la foc timp de 2 - 3 minute.
Puneti vasul pe foc, la bain marie, adaugand laptele, si amestecand bine.
Amestecati timp de 10-15 minute pana cand crema se ingroasa si devine asa :
Crema se lasa la racit.
Faceti cafeaua si lasati-o la racit.
Bateti albusurile spuma.
Amestecati usor crema, albusurile si mascarpone.

Incepeti sa construiti prajitura.
Puneti intr-o tava de chec (a mea este uzata, o folosesc de 8 ani cam o data pe saptamana ...) o hartie de copt.
Adaugati cateva linguri din crema.
Adaugati un rand de piscoturi inmuiate putin in cafeaua rece.
Puneti iar un rand de crema, iar piscoturi, ultimul rand trebuie sa fie de crema.
Acoperiti prajitura cu o folie de aluminiu si dati-o la frigider timp de 6 ore.
Rasturnati prajitura pe un platou, pudrati cu cacao.
Pofta buna!