18.09.2011

Chec cu pere, nuci si branza Roquefort

Un chec de toamna, facut cu primele pere si cu nuci proaspete, abia cazute.
Branza ii da un gust aparte, se imbina  atat de bine cu perele. Daca nu aveti Roquefort folositi Gorgonzola sau orice alta branza cu mucegai.
Chec aperitiv facut pentru Dulcea Romanie.  "Provocarea lunii Septembrie"  e gazduita de catre Betty.

Ingrediente
180 g faina
4 oua
10 cl ulei
10 cl lapte
100 g cascaval ras
125 g branza Roquefort, Gorgonzola, etc.
100 g nuci curatate si taiate bucati
2 pere
1 plic praf de copt

Preparare
Curatati perele de coaja si de seminte, taiati-le cuburi. Curatati nucile, rupeti-le in bucati mici. Taiati branza in cuburi, radeti cascavalul.
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Amestecati ouale cu uleiul si cu laptele. Adaugati faina si praful de copt, amestecati din nou.
Adaugati celelalte ingrediente si amestecati usor pana se incorporeaza totul. Varsati intr-o tava de chec.
Puneti tava lla cuptor 45 de minute. Serviti cald sau rece.
Pofta buna!