29.03.2010

Lumea mea

Sunt in lumea mea. In cercul meu. Vad numai ceea ce se misca in jur.
Avansez calm si stapanit. Mentin viteza la nivelul celorlati. Poate putin mai repede.
Ma concentrez pe ceea ce fac, ceea ce raspund, ma concentrez pentru un schimb pozitiv de mesaje, simtiri, elan.
Dar lumea celorlalti? Sunt la viteza ei? O vad? O ating? De ce nu e si a mea? Oare trebuie sa ma opresc ca sa o vad?
Care e cea adevarata? Care e cea in care trebuie sa traiesc?

Plecata pentru cateva zile de acasa, nu am putut sa vad primii boboci.
Dar gradina e acum verde si vie!

Tarta cu somon si dovlecei

Aluat (Adriana Nicoleta)
300 g faina
80 g ulei de masline
100 ml vin alb
1/2 lingurita de sare
+ coaja rasa de la o lamaie (pe care am adaugat-o eu, puteti sa adaugati seminte sau plante aromatice, in functie de legumele folosite la tarta)

1 ou
2 linguri de smantana
100 g somon afumat
1 dovlecel
1 lingura de ulei de masline

Preparare
Spalati bine dovlecelul. Taiati-l in bucati mici. Caliti-l in ulei cateva minute. Dovlecelul trebuie sa ramana crocant. Lasati-l sa se raceasca.
Amestecati vinul cu uleiul de masline. Adaugati sarea si coaja de lamaie.
Varsati faina si amestecati repede. Aluatul e usor de facut, se lucreaza bine, e cu adevarat excelent.
Intindeti aluatul in tava.
Amestecati smantana cu oul. Varsati-l peste aluat. Asezati feliile de somon si dovlecelul.
Puneti tarta la copt la 180°C timp de 35-40 de minute.
Pofta buna!