06.07.2008

Prajitura cu caise


Prajitura cu caise e una dintre prajiturile mele preferate. Ador sa simt gustul dulce al aluatului urmat de cel insorit, proaspat, catifelat al caisei.
Am facut reteta de mai jos de nu stiu cate ori, e o prajitura fina, eleganta si cu un gust sublim.
Reteta este simpla si iese foarte bine daca :
- alegeti fructe proaspete, cu gust si aroma pronuntata
- taiati fructele in doua si apoi in patru bucati
- taiati prajitura cand aluatul s-a racit
- amestecati timp indelungat zaharul cu ouale. Cu cat le amestecati mai mult, cu atat aluatul e mai fin.
- temperatura cuptorului nu trebuie sa fie nici foarte mare (prajitura o sa para a fi facuta dar la interior nu o sa fie coapta), nici foarte mica (prajitura o sa fie prea seaca)
Cu siguranta ca, in fiecare casa romaneasca, exista o alta reteta de prajitura cu fructe. De altfel, sunt curioasa care este reteta voastra. Mi-ar placea sa le incerc cu cirese, visine, prune, etc.

Ingrediente
6 oua
250 g de faina
230 g de zahar
1 plic de zahar vanilat
1 plic de praf de copt
6 linguri de lapte caldut
800 g de fructe
Preparare
Spalati fructele, taiati-le in bucati destul de mici.
Separati galbenusurile de albusuri.
Bateti albusurile spuma.
Amestecati zaharul cu galbenusurile, bateti amestecul foarte bine.
Adaugati zaharul vanilat, faina si praful de copt.
Adaugati laptele si albusurile. Amestecati usor, de jos in sus si tot timpul in acelasi sens.
Puneti aluatul intr-o tava de prajituri si adaugati fructele.
Preincalziti cuptorul la 160°C.
Lasati prajitura timp de 45 de minute.
Pofta buna !