27.01.2008

Peste pané fals


Am pregatit reteta de mai jos pentru concursul Mancaruri usoare - Retete culinare luna ianuarie ! (Site -ul retete.culinare.ro).
In general nu imi plac concursurile si pe cele mai multe dintre ele le-am ratat cu succes. Niciodata nu sunt gata la ora fatidica ! De altfel, am vrut sa particip si la concursul din luna decembrie dar.... desertul nu a fost gata la timp.
Cred mult mai mult ca batalia vietii se da zi de zi, ca e important sa te uiti inapoi si sa fii mandru de ceea ce ai facut. Buuun, acum lasand la o parte filozofia de doi bani, sa trecem la reteta.
Ea se poate face cu orice fel de peste, cu orice fel de ierburi aromatice, cu orice fel de paine. Combinatia iti da totusi o senzatie de satietate, lucru foarte important cand vrei sa faci un regim.

Ingrediente :
4 fileuri de peste (eu am pus somon. Recunosc ca puteam sa pun un peste mai slab!)
2 lamai (de la care se foloseste doar coaja rasa)
4 felii de paine prajita
1 pumn de ierburi aromatice (tot ceea ce aveti prin casa : patrunjel cimbru, leustean, spanac, marar, salata, etc. Eu am pus patrunjel, marar si leustean).
1 catel de usturoi taiat marunt
30 g de unt

Preparare :
Mixati cu ajutorul unui robot painea uscata, coaja rasa de lamaie si ierburile aromatice.
Adaugati untul. Dupa cateva minute veti obtine o pasta.
Spalati pestele si ungeti-l cu aceasta pasta numai pe o parte.

Aranjati fileurile intr-o tava in care ati pus putin ulei.

Puneti pestele la cuptor la 200°C si lasati - l timp de 10 - 15 minute.
Serviti cu morcovi.
Pofta buna !