11.12.2007

Tarta cu ciuperci


Fiind plecata cam toata ziua la servici, imi e greu sa fac de mancare cand ajung seara acasa.Asa ca, vrand, nevrand, incerc sa ma organizez si sa gatesc sambata sau duminica pentru toata saptamana.
Daca mi se pare ca mancarea n-o sa tina toata saptamana, o impart in mai multe portii si o congelez.Miercuri o scot din congelator si astfel reusesc sa am de mancare pana sambata.
Noi seara mancam supa sau ciorba si o felie de tarta sarata sau chec aperitiv. Apoi iaurt si fructe.
Voi cum reusiti sa va organizati ?

Tarta cu ciuperci
Ingrediente :
200 g ciuperci (orice fel de ciuperci comestibile)
1 ceapa mica
50 g sunca taiata bucati
3 oua
25 cl lapte
1 lingura de faina
2 linguri de patrunjel tocat
30 g unt
2 linguri de cascaval
piper
Incalziti cuptorul la 180°C (foc mijlociu)Incingeti untul intr-o tigaie, adaugati ceapa bucati si sunca si amestecati vreo 5 minute.
Adaugati ciupercile si lasati-le la foc mic timp de 10 minute.
Incalziti la microunde laptele dar nu foarte fierbinte. Adaugati faina, ouale, amestecul de ciuperci, sunca si ceapa, patrunjelul, cascavalul si piperul. Puneti acest amestec intr-o tava.
Puneti tava in cuptorul incins la 180°C si lasati-o timp de 35 minute.

Pofta buna !