04.09.2011

Sfarsitul vacantei

Imi place frigul de dimineata, astept si ma desfat cu caldura blanda a soarelui in amiaza. Imi place tensiunea inaintea unui nou inceput, simt asteptarea, planific noi rezolutii si sperante. Privesc cu placere viitorul si profit de moment. O duminica blanda, ca oricare alta. Septembrie. Cu voci de copii, ghiozdane, caiete si primele note. Primele frunze galbene, ruginii. Septembrie si primele note.

Biscuiti Linzer


Ingrediente
Biscuiti:
2 oua
175 g zahar
375 g faina
75 g pudra migdale
100 g unt moale
Dulceata:
(reteta de Christine Ferber)
800 g zahar
1,2 kg prune
1/2 lingurita de scortisoara (optional)
1/2 lamaie

Preparare
Dulceata
Prima zi : Spalati fructele, scoateti samburii, taiati prunele in jumatati. Amestecati prunele, zaharul, scortisoara si sucul de la jumatatea de lamaie. Acoperiti cu un capac timp de o ora.
Puneti la fiert pana la primul clocot amestecand usor, din cand in cand.
Retrageti de pe foc, asteptati sa se raceasca si puneti cratita la frigider o noapte. A doua zi curatati prunele de pielita.
Repuneti cratita pe foc mijlociu, tineti-o cam 15 minute dupa ce a inceput sa fiarba. Varsati in borcane curate, astupati imediat. Va iese cam 1,2 kg de dulceata.
Biscuiti
Amestecati cu un tel ouale si zaharul. Adaugati faina si migdalele si amestecati, din nou, cu mainile. Adaugati untul moale, taiat bucati mici si amestecati, nu foarte mult, pana incorporati untul. Puneti aluatul la frigider 2-3 ore.
Scoateti aluatul, intindeti-l pana obtineti 2-3 cm grosime, taiati in forme, jumatate pline, jumatate decupate din nou ca in fotografie. Aveti grija sa pastrati aluatul rece tot timpul.
Preincalziti cuptorul la 180°C, puneti tavile cu biscuiti, una dupa alta, cam 15 minute. Scoateti biscuitii din cuptor, asteptati sa se raceasca, puneti dulceata pe formele pline si presarati zahar pudra pe cele decupate. Asamblati biscuitii. Pastrati-i intr-o cutie metalica.
Pofta buna.