18.12.2011

In week-end coacem paine!

La invitatia Amei. Si pentru ca e decembrie, luna in care e bine sa miroasa a cuptor incins si a paine calda. A mea e plina de mac si seminte de floarea soarelui, are coaja crocanta si miez pufos. E o paine de duminica. Cu prieteni.

(Reteta pentru masina de paine)

Ingrediente
500 g faina pentru paine
100 g cereale (mac, seminte de floarea soarelui, dovleac, susan, etc.)
50 g cereale (aceleasi, pentru decor)
300 ml apa
1 lingura ulei
1,5 lingurite sare
10 g drojdie uscata

Preparare
Varsati in cuva masinii apa rece, uleiul, sarea, faina, drojdia. Alegeti programul aluat (2H20 pentru mine).  Adaugati cerealele in timpul programului.
Scoateti aluatul din masina. Lasati-l 5 minute sub un servet uscat. Impartiti-l in bucati de 65 g. Dati forma de chifle.
Puneti restul de cereale intr-o farfurie adanca. Intr-o alta farfurie turnati putina apa.
Treceti partea de sus a chiflei prin apa si apoi prin cereale.
Lasati chiflele sa creasca (cam jumatate de ora sau pana isi dubleaza volumul). Preincalziti cuptorul la 220°C. Puneti in cuptor un vas cu apa calda. Micsorati temperatura la 200°C si puneti chiflele la copt pentru 20 de minute.
Pofta buna!