29.07.2012

Culorile vacantei

Un iulie zbuciumat, pe fuga, uitat deja. Poate ca nu in totalitate. Cateva zile furate...la mare. Si ce imagini, si ce lumina, si ce culori. Ale vacantei. Imi era dor de fericire.
Gatesc destul de des un clafoutis cu branza de vaci, dovlecei si rosii micute, dulci precum ciresele. Si cand gasesc, cumpar un ananas Victoria, il tai felii, adaug putina miere diluata cu apa calda si presar zmeura congelata. Impreuna, dejunul devine un deliciu...

Clafoutis cu rosii si dovlecei


200 g rosii cherry
1 kg dovlecei
3 oua
200 g branza de vaci

Spalati dovleceii, taiati-le cotoarele, dati-i pe o razatoare mare si lasati-i la scurs cu o lingurita de sare timp de o jumatate de ora. Stoarceti-i bine, lasa destul de mult zer.
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Amestecati branza de vaci cu ouale. Adaugati dovleceii si amestecati bine. Adaugati sare dupa gust. Varsati totul intr-o tava, egalizati. Spalati rosiile si taiati-le pe jumatate. Adaugati-le in tava.
Puneti tava la cuptor o ora.
Serviti cald sau rece.
Pofta buna!