04.10.2008

Culorile toamnei

Astazi, in parc ...Ce festival de culori si de lumini. Nicio creanga nu se aseamana cu alta, niciun copac nu imbatraneste la fel....

Si ce poate sa fie mai placut dupa aceasta plimbare decat o reteta din belsugul toamnei?

Mille feuilles suculent de sfecla rosie si telina

Cu siguranta ca telina sau sfecla nu sunt legumele cele mai frumoase pe care le intalnim in piata! Totusi ele se numara printre preferatele mele. Reteta de mai jos le combina intr-un amestec simplu dar deosebit de savuros. Folositi o tepusa de lemn sau o scobitoare pentru a tine toate straturile de legume.

Ingrediente

Salata de telina
1/2 telina
1 iaurt
1 lingura de mustar iute
1 lingura de suc de lamaie

Salata de sfecla
1 sfecla
sare

Sos
1 lingura de otet de Xeres
4 linguri de ulei de masline
sare

1 maslina pentru decor

Preparare

Prefer sa coc sfecla la cuptorul cu microunde, intr-un vas cu capac in care adaug putina apa. Sfecla e gata cam in 15 minute. Decojiti sfecla dupa ce s-a racit si taiati-o in felii.
Decojiti telina si radeti-o pe o sita.
Amestecati iaurtul cu mustarul si cu sucul de lamaie. Adaugati telina rasa. Amestecati din nou si sarati dupa gust.
Purcedeti la operatia finala. Pe o felie de sfecla adaugati putina salata de telina. Acoperiti cu o alta felie de sfecla. In acest fel alcatuiti cam 8 - 9 straturi de salate. Fixati straturile cu o tepusa de lemn in capatul careia infigeti o maslina.
Amestecati otetul cu cele 4 linguri de ulei. Sarati.
Serviti sosul alaturi de mille feuilles sau ungeti straturile de legume cu sos cu ajutorul unei pensule.
Pofta buna!