15.05.2010

Aluatul pentru tarte dulci : pâte sucrée

Ea a vrut o casa si o bucatarie mare. Pentru a ii gati lui tarte cu fructe. Tarte cu capsuni...

Pâte sablée
Reteta de Bernard Deschamps et Jean Claude Deschaintre (Le livre du pâtissier)
Ingrediente
250 g faina cernuta
100 g unt sau margarina la temperatura camerei
130 g zahar pudra
1 ou
sare
Puteti sa adaugati o lingura de cacao sau coaja rasa de citrice, putina menta, etc.
Preparare
Cerneti faina. Taiati untul in bucati mici.
Amestecati zaharul cu ouale.Adaugati sarea si amestecati din nou.
Cand zaharul s-a topit adaugati untul. Amestecati.
Varsati totul peste faina. Amestecati pana formati aluatul. Nu il lucrati foarte mult, cu cat il atingeti mai mult cu atat devine mai putin crocant.
Folositi-va de podul palmei pana cand aluatul devine omogen.
Acoperiti aluatul cu o folie de plastic si puneti-l la frigider pentru o ora.
Preincalziti cuptorul la 220°C.
Intindeti aluatul folosindu-va de faina. Asezati-l in tava. Adaugati boabe de fasole pentru ca aluatul sa nu se umfle. Puneti tava la cuptor pentru 20 de minute.
Lasati-l la racit, adaugati crema si multe, multe fructe.
Pofta buna!