12.07.2011

Stiti unde ma gasiti....

....Caramel...
...Plec. Si iau cu mine doar borcanul de caramel lichid. Cel din unt sarat.
Il pun in checuri, prajituri, iaurturi, il torn peste clatitele perfecte....
Iar noaptea, cand marea imi tine companie, il torn peste inghetata de vanilie. Ssssst, e un secret....nimeni nu stie....

Ingrediente

20 cl frisca lichida
100 g unt sarat sau 100 g unt si 1/2 lingurita sare
150 g zahar pudra

Preparare

Turnati zaharul intr-o cratita. Puneti cratita la foc mijlociu. Lasati zaharul sa se topeasca. Nu amestecati. Incetul cu incetul zaharul se va topi (3-5 minute).
Intre timp incalziti frisca fara sa o fierbeti.
Luati zaharul topit de pe foc, ajutati incetul cu incetul frisca. Aveti grija sa nu va frigeti cand amestecati, lichidul se umfla. Turnati incetul cu incetul si amestecati in continuu.
Adaugati untul (si sarea, daca e necesar). Amestecati pana cand s-a topit.
Puneti din nou cratita pe foc si mai amestecati inca 2-3 minute.
Varsati in borcane si lasati la racit. Nu il puneti la frigider. Se pastreaza 3-4 saptamani, mai mult...nu stiu. Nu am reusit.
Pofta buna!