05.10.2009

Gradina

In casa aurie timpul trece repede. Ne bucuram de liniste, de calm, de gradina, de aer curat. Las la usa zgomotul orasului, lumea rapida in care traim. Inca nu avem internet, televizorul e ambalat intr-o cutie de carton, prioritatile s-au schimbat fara tumult sau razvratiri. Citesc la umbra copacilor, ma bucur de toamna tarzie, imi aproprii gradina si darurile ei.
...Mi-am dorit o gradina cu lavanda, cimbru si rozmarin....

Cimbrul

De cand il am, il folosesc peste tot :
- il presar peste o friptura prajita simplu la gratar
- il adaug peste legume fierte indelung la foc moale (dovlecei, vinete sau cartofi)
- parfumez uleiul de masline sau de floarea soarelui adaugand cateva fire uscate la soare
- il raspandesc usor peste o bucata de branza alba proaspata
- il folosesc in siropuri sau ceaiuri, in comprese, creme sau bai.
Retetele vor veni cat de curand.

Branza marinata in ulei de masline aromatizat cu cimbru si usturoi

Ingrediente
20 fire de cimbru proaspat
1 bucata de 200 g de branza feta
2 catei de usturoi
250 ml de ulei de masline

Preparare
Curatati cateii de usturoi si taiati fin.
Curatati cimbrul si rupeti frunzele de pe tija.
Taiati branza in bucati mari, puneti-o intr-un borcan, adaugati usturoiul si cimbrul si varsati uleiul. Uleiul trebuie sa acopere branza.
Inchideti borcanul ermetic si uitati-l intr-o camara intunecata timp de o saptamana.
Pofta buna!