04.07.2011

In curand. Undeva. Departe.




In fiecare seara simt acelasi lucru. Ies pe poarta grea, vacanta. Poate ca e cerul, lumina blanda, turistii cu siguranta. Din ce in ce mai multi, Champs Elysées e plin, din ce in ce mai plin, greu imi fac loc.
Si parca intru in alta lume, vesela, senina, linistita. Si imi aduc aminte de vacantele mele, cele cu soare, prieteni, voie buna, inima usoara. Inca cateva zile, putine la numar dar incarcate. Inca cateva zile... Si apoi soare, prieteni, voie buna. Si inima usoara.

Madeleines
Ingrediente:
- 3 oua
- 100 g de lemon curd
- 100 g zahar
- 2 linguri de lapte
- 100 g unt topit
- 200g de faina
- 1/2 pachet praf de copt

Preparare:
Bateti ouale cu zaharul pana cand amestecul devine alb si isi dubleaza volumul. Adaugati untul topit, laptele, lemon curdul, faina si praful de copt.
Amestecati bine, puneti aluatul la frigider timp de cel putin o ora.
Preincalziti cuptorul la 240°C. Varsati aluatul in forme de madeleines, puneti formele la cuptor timp de 7-8 minute.
Pofta buna!