31.08.2008

Paste cu legume din gradina

Mancare usoara, de vara tarzie.
Legume din gradina, stranse cu inima cat un purice la rasarit de soare.
Darul pamantului.

Ingrediente
2 dovlecei
2 vinete
500 g de rosii mici
1 ceapa
2 catei de usturoi
2 ardei grasi
4 frunze de busuioc
parmezan ras
sare, piper
ulei de masline
paste fainoase (folositi penne sau macaroni sau fusili, pastele nefiind drepte pastreaza sosul mult mai bine).

Mod de preparare
Curatati toate legumele si taiati-le in cuburi mici.
Incingeti intr-o cratita uleiul de masline. Adaugati ceapa si usturoiul. Amestecati usor. Dupa 2-3 minute adaugati dovleceii, ardeiul gras si vinetele.Amestecati din nou.

Adaugati rosiile si busuiocul, amestecati din nou.

Puneti pastele fainoase la foc si fierbeti-le "al dente".
Puneti sare si piper in sosul de legume dupa gust. Lasati legumele sa fiarba 10-15 minute la foc mic.
Adaugati pastele in sos si serviti.
Pofta buna!