07.04.2008

Biscuiti roz cu ciocolata

Ati remarcat deja ca, la inceputul fiecarei primaveri, toate ziarele sau revistele din lume afiseaza aceeasi tema : cum sa pierdeti cinci kilograme in doua saptamani, care este regimul miracol de la Hollywood, cum a pierdut actrita cutare zece kilograme dupa nastere, cum sa intrati in pantalonii de anul trecut, cum sa slabiti fara efort, etc.
Toate aceste mesaje nu va sperie ? Nu va transmit aceeasi senzatie de panica, nu va fac sa alergati pana la cantar si sa va ganditi cu precizie CATE kilograme (prea multe !) ati pus in iarna si CAT (de prost) veti arata pe plaja ?
Eu cred ca aceste mesaje trebuie interzise.... sau amanate pana prin ... iunie ? Dupa astenia de primavara ! Cand corpul si capul s-au obisnuit cu caldura, cu imbracamintea usoara care scoate in evidenta cel mai mic defect, cand fructele si legumele sunt peste tot, cand un pahar de apa rece reprezinta o binecuvantare !
Pentru cele care sunt de acord cu mine si vor sa semneze aceasta petitie invizibila,transcriu, aici, in semn de protest, reteta biscuitilor roz, cu ciocolata.
In functie de anotimp si de timpul ramas pana la concediul de vara, puteti sa mancati unul, doi sau trei....

Ingrediente
Aluat (reteta lui Pierre Hermé)
1 lingurita de aroma de vanilie sau 1 plic de zahar vanilat
190 g de unt moale dar nu topit
75 g de zahar pudra
putina sare
1 albus
225 g de faina
colorant rosu (5 picaturi)
Crema
120 g de ciocolata neagra
80 g unt
30 g smantana pentru frisca

Mod de preparare
Puneti toate ingredientele in afara de colorant in robot si amestecati totul la viteza mica.

Adaugati colorantul la sfarsit si amestecati cu robotul sau cu mana.

Puneti aluatul acoperit de o folie de plastic la frigider. Lasati-l cel putin 3 ore.
Pregatiti crema.
Puneti o cratita pe foc si adaugati toate ingredientele.

Amestecati pe foc mic, ciocolata nu trebuie sa fiarba.

Puneti crema la frigider si lasati-o pana cand se intareste (minim o jumatate de ora).
Scoateti aluatul de la frigider si intindeti-l cu sucitorul. Taiati aluatul in formele pe care le doriti.
Puneti formele la cuptor la 190°C timp de 30 de minute. Scoateti-le din cuptor si lasati-le la racit.

Grupati-le doua cate doua, puneti crema de ciocolata pe un biscuit si acepriti-l cu cel de-al doilea.
Pofta buna !