03.05.2009

Viata in culori de primavara

Zi calda de primavara. Profita de soare, de aer proaspat, de culori. Asculta vantul, frunzele si respiratia ta linistita.
Traieste cu tine insati, cu ai tai, impreuna si in libertate.


Salata in culori de primavara insotita de biscuiti cu parmezan si rozmarin pentru primul picnic la iarba verde
Reteta de salata de Gontran Cherrier

Ingrediente
1 cutie de porumb fiert de 285 g
2 rosii
1 avocado
1 sfecla mica fiarta
1/2 lamaie
2 fire de patrunjel
1 fir de ceapa verde
2 linguri de ulei de masline
sare, piper

100 g faina
50 g parmezan (sau cascaval)
50 g unt la temperatura camerei
1 fir de rozmarin (sau de cimbru)
1 galbenus de ou

Preparare
Mixati porumbul cu sucul din conserva pana obtineti o crema galbena. Adaugati sare si piper dupa gust. Aceasta crema va constitui primul strat al paharului.
Taiati sfecla in bucati mici si varsati-le peste peste crema de porumb.
Stoarceti lamaia, taiati avocado in cuburi mici si varsati sucul de lamaie peste ele. Acesta este cel de-al treilea strat.
Taiati rosiile in cuburi mici, adaugati ceapa si patrunjelul taiate fin, amestecati totul si umpleti paharul cu ele.
Incalziti cuptorul la 180°C. Amestecati faina, parmezanul si untul. Taiati rozmarinul cu foarfeca. Frecati ingredientele intre maini 2-3 minute. Adaugati o lingura cu apa pentru a lega aluatul.
Presarati faina peste masa de lucru. Intindeti aluatul cu facaletul si taiati forme rotunde cu ajutorul unui pahar.
Desprindeti-le usor cu ajutorul unui cutit si puneti-le intr-o tava. Ungeti-le cu galbenus si puneti-le la cuptor timp de 10 minute.
Pofta buna si o saptamana usoara!