12.11.2011

Cu gandul departe


O sambata de noiembrie, cu prieteni dragi si muzica buna. Cu crema fierbinte de morcovi, servita in aperitiv. Francezii spun ca morcovii ne fac mai amabili, asa e, surasul nu m-a parasit toata seara. Poate si din cauza muzicii. Imi place noul disc al lui Seal, imi plac cantecele vechi, imi place vocea lui noaptea. Imi duce gandul departe.


Crema de morcovi

750 g morcovi
200 ml suc portocale
1 pastarnac
2 cepe mici
150 ml smantana
2 l supa de legume
2 linguri ulei masline

Curatati ceapa, morcovii si pastarnacul. Pregatiti supa de legume. Taiati morcovii si pastarnacul rondele.
Incingeti uleiul, adaugati ceapa taiata marunt. Dupa cateva minute adaugati celelalte legume. Lasati-le sa se inmoaie 5 minute amestecand din cand in cand. Stingeti cu sucul de portocale.
Lasati sa fiarba 5 minute si adaugati supa de legume. Fierbeti o jumatate de ora sau pana cand morcovii s-au patruns. Stingeti focul, adaugati smantana si mixati totul cu un robot plonjor. Serviti.
Pofta buna!