05.08.2008

Terina de pui cu lamai si rozmarin

Intotdeauna mi-a placut sa ma duc la servici. Iar programul nu este unul obligatoriu, de obicei vin dimineata si stau pana seara tarziu. Ieri insa, impinsa de caldura sau de dorinta de a realiza reteta de mai jos, am parasit biroul la ora trei dupa amiaza. Am ramas fascinata de linistea strazilor si am redus viteza cat am putut de mult, descoperind un amestec incredibil de nou de case, lumini si culori....de fapt si orasele se degusta diferit, in functie de ore sau de stari sufletesti. Ca orice fel de mancare....



Ingrediente
- 600 g de piept de pui
- 150 gr carne tocata de porc sau vita
- 1 lamaie
- 3 fire de rozmarin
- 3 cepe mici
- 1 lingurita de patrunjel
- 3 sau 4 ciuperci (sau 1 felie de paine muiata in lapte)
- 1 ou
- 1 iaurt
- 50 g de alune (sau nuci)
- sare, piper, ulei de masline

Preparare

Cu trei ore inainte:
Razuiti lamaia si pastrati coaja rasa pentru mai tarziu.
Preparati un sos cu sucul de lamaie, 3 linguri de ulei de masline si firele de rozmarin.

Taiati pieptii de pui in bucati mici. Ungeti pieptii cu sos si puneti-i intr-o punga la frigider.

Preincalziti cuptorul la 180°C.
Puneti alunele la cuptor pentru 5 minute, ele se vor decoji mai usor.

Mixati ciupercile, patrunjelul cu ajutorul unui robot de bucatarie.
Adaugati ceapa.
Scoateti punga cu pui de la frigider si aruncati firele de rozmarin.
Adaugati puiul si carnea tocata in robot si mixati din nou dar nu foarte fin. Trebuie sa va mai ramana si bucatele mici de pui netocat.

Varsati carnea intr-un castron, adaugati sare, piper, iaurtul, coaja de lamaie rasa si oul. Mestecati bine cu ajutorul mainilor. Adaugati alunele decojite, pastrati cateva pentru a le pune deasupra terinei.
Varsati amestecul intr-o tava de chec.

Acoperiti tava de chec cu o folie de aluminiu.
Umpleti cu apa cam pana la jumatate tava mare a cuptorului si adaugati tava de chec. Apa trebuie sa fie cam la trei sferturi de nivel.
Puneti tavile la cuptor si coaceti terina la bain marie timp de 30 de minute.
Aruncati folia de aluminiu si lasati tavile la cuptor inca 20 de minute. Puteti sa aruncati sucul lasat de terina dar mai lasati putin pentru gust.
Serviti cu salata si mustar.
Reteta este preluata de pe blogul altergusto.fr.
Pofta buna !