04.01.2010

Time off

Acelasi sfarsit de an. Cu zile care trec repede, prea repede. Ca niste fulgi de nea. Prea usor, prea lin, clipe. As vrea sa mi se opreasca in palmele calzi. Sa ramana. Stana de piatra.
Socoteli, bilanturi, liste. Brrrr, ce uit, ce las in urma, ce ingrop in mine, ce -mi ramane, ce se inalta sus, sus, sus...
Suspensie, echilibru pe un fir subtire intre ani. Si apoi....trecere, creatie, imaginatie, reinventare de mine, si de lume, si de clipe, si de soare, vointa.
Un an nou bun va doresc, cu clipe fericite si cu madlene, de frumoasa aducere aminte.


Madeleines

Ingrediente
150 g zahar
1 lingura de miere
3 oua
75 ml lapte
250 g faina
1 pachet praf de copt
125 g unt topit
coaja rasa de la o lamaie sau de la o portocala

Preparare
Amestecati bine ouale cu zaharul.
Adaugati faina, praful de copt.
Topiti untul fara sa il fierbeti, radeti coaja de lamaie sau de portocala.
Adaugati untul si coaja rasa si amestecati usor.
Preincalziti cuptorul la 180°C. Ungeti cu unt si presarati faina in formele de madeleines.
Varsati aluatul in forme pana la o inaltime de 2/3. Puneti-le la foc timp de 13 minute.
Pofta buna!