27.02.2011

Scrisoare scurta

27 februarie,
De la Irina pentru Roxana,


Iti scriu de departe. Aici timpul e mohorat. Sunt -13°C si ninge. E liniste, aud fulgii cazand. Imi incalzesc picioarele in sosete de lana. Indemn pisicul sa-mi stea aproape, aproape de mine si de foc.... Iti scriu dupa o saptamana grea, ale vietii probleme. Sper ca sunteti sanatosi, ca va bucurati de plimbari si de veveritele din parc. Asteptam sa va vedem, aici sau in alta parte. Oriunde. Cu ceai si chec.

Irina

P.S. 138x178, cand poti.


Chec sau prajitura cu prune uscate
Reteta de Dan Lepard (The Guardian)


Ingrediente
100 g de unt la temperatura camerei
Putin unt pentru uns tava
75 g de miere
100 g de zahar nerafinat
2 oua
100 g de migdale taiate bucati mici
75 g de migdale macinate
300 g de prune uscate fara sambure
125 g de faina
1 lingurita praf de copt
1 lingura de cacao
4 linguri rom

Preparare
Ungeti tava (cu diametru de 21 de cm) cu unt si puneti-o la frigider
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Taiati fiecare pruna in 8 bucati mici.
Amestecati untul moale, mierea si zaharul folosindu-va de un robot pana obtineti o crema.
Adaugati ouale, unul dupa altul, amestecand dupa fiecare.
Adaugati migdalele, prunele si amestecati din nou.
Adaugati faina, praful de copt, cacaua si amestecati usor pana le incorporati in aluat.
Varsati aluatul si puneti tava la cuptor cam 40 de minute.
Scoatei tava si varsati imediat peste chec cele 4 linguri de rom.
Lasati sa se raceasca un sfert de ora, apoi scoateti checul din tava.
Pofta buna!