01.07.2012

Din gradina

Din nou caise... Sper sa nu fie ultimele. Parca sunt din ce in ce mai parfumate, mai zemoase, mai insorite.

Crema de fistic si caise

3 galbenusuri
1 ou
400 ml lapte
50 g fistic macinat
75 g zahar

500 g caise
2 linguri de miere

Amestecati oul, galbenusurile si zaharul. Adaugati laptele si fisticul macinat. Varsati in borcane.
Incalziti cuptorul la 180°C. Varsati apa intr-o tava mai adanca. Puneti borcanele cu crema in tava si tava in cuptor timp de 30 de minute.
Spalati caisele, scoateti samburii, taiati caisele in sferturi. Puneti-le pe foc cu 1 lingura de apa si cu cele doua linguri de miere. Lasati pe foc mijlociu un sfert de ora sau pana cand se inmoaie. Mixati.
Scoateti crema de la cuptor, asteptati sa se raceasca, adaugati dulceata de caise.
Pofta buna!