07.11.2007

Spuma de lamaie


Din ciclul : desert pentru pranzul de duminica (usor, rapid si foarte bun…), iata un al doilea desert usor de facut si foarte racoritor.


Reteta am notat-o de pe internet cu cativa ani in urma.:


Spuma de lamaie

- 120 g de mascarpone

- 1 lamaie (sucul si coaja rasa)

- 50 g zahar tos

- 2 albusuri de ou

- 1 folie gelatina


Amestecati zaharul si mascarpone.

Strecurati lamaia si radeti coaja.

Adaugati-le la primul amestec.

Adaugati gelatina dupa ce ati inmuiat-o in putina apa calda.

Bateti albusurile spuma si adaugati-le usor in primul amestec.

Puneti spuma in pahare si lasati-o la frigider minim 1 ora.


Fondant au chocolat


75 g unt
100 g ciocolata
2 oua
100 g de zahar
Ciocolata si untul se pun la topit pe foc mic.
Intre timp se amesteca ouale zi zaharul (cam vreo 3-4 minute, astfel incat compozitia sa incorporeze mult aer).
Se amesteca totul impreuna.
Puteti adauga orice aroma : rom, portocale, coniac, etc.
Se varsa in 4 cani sau forme mai inalte si se da la cuptor (225°C timp de 10 minute).
Interiorul trebuie sa ramana lichid.
Serviti-l cald.