14.06.2009

Cartea biscuitilor


Cui nu-i plac biscuitii. Dupa amiaza, langa o cafea, dimineata inmuiati in lapte sau la ora 10 asteptand pranzul.
De cand am vazut aceasta carte intr-o librarie, am fost convinsa ca Martha Stewart a scris cartea pentru mine.
160 de retete de biscuiti intr-o singura carte inseamna 3 ani fara sa-mi pun vesnica intrebare : biscuiti cu ciocolata sau cu fructe?

Biscuitii sunt clasati in functie de textura lor, pozele sunt minunate, imediat poti sa gasesti ceea ce iti place.
Iata prima reteta, usor de facut si extraordinar de buna.

Biscuiti moi cu lamaie

Ingrediente
170 g de unt la temperatura camerei
120 g zahar pudra
coaja rasa de la 2 lamai
2 linguri de suc de lamaie
1 lingurita de vanilie
250 g de faina
2 linguri de amidon
1/4 lingurita de sare

Preparare
Amestecati intr-un robot 40 de g de zahar pudra si untul pana obtineti o pasta cremoasa. Adaugati coaja rasa de lamaie, sucul de lamaie si vanilia. Amestecati din nou.
Adaugati faina si amidonul, varsati sarea si amestecati pana obtineti un aluat omogen.
Varsati aluatul pe o foaie de copt, dati-i o forma alungita, acoperiti-l cu foaia de copt si cu ajutorul unui cutit incercati sa ii dati o forma rotunda.

Puneti aluatul in frigider timp de o ora.
Scoateti aluatul si taiati-l in felii.

Preincalziti cuptorul la 180°C. Puneti bucatile de aluat intr-o tava lasand un spatiu de 2-3 cm intre ele.

Puneti tava la cuptor pentru 13 minute. Lasati biscutii sa se raceasca timp de 10minute.
Puneti restul de 80 de g de zahar pudra intr-o punga si varsati biscuitii in punga. Amestecati usor pana cand zaharul se lipeste de biscuiti.
Pofta buna!