16.09.2012

Paine de dimineata, cu stafide si seminte


Reteta de Ursula Ferrigno adaptata

300 ml apa
1 lingura zahar
1,5 lingurite sare
1 lingura ulei de nuci
380 g faina alba T55
70 g faina de secara T130
1,5 lingurite drojdie uscata
40 g stafide
40 g seminte

Varsati apa si faina in cuva masinii. Demarati masina pe programul pizza timp de 5 minute. Opriti masina si lasati aluatul sa se odihneasca timp de 30 de minute.
Adaugati uleiul, zaharul, sarea, drojdia si porniti din nou masina, lasati-o sa framante aluatul timp de 10 minute. Adaugati semintele si mai lasati inca 2 minute. Opriti masina. Scoateti cuva, acoperiti-o cu o folie de plastic si puneti-o la frigider o noapte.
A doua zi intindeti aluatul presarati stafidele, rulati aluatul si puneti-l intr-o forma mare de cozonac. Lasati-l la crescut pana isi dubleaza volumul.
Preincalziti cuptorul la 180°C, puneti tava la cuptor timp de 30 de minute.
Pofta buna.