27.07.2010

Cuibul din cer

Am fost la Sables. Din nou. Acasa. O casa la un ultim etaj, undeva intre ocean si pamant. Ca un cuib de pasari. Cuibul meu suspendat de cer.
Si albastru, si turcoaz, si alb. Uite cerul in mare... Peste tot. Infinit....
Casa mea e undeva intre nori, aproape de soare. E o casa cu lucruri vechi si amintiri, cu geamuri mari si o terasa care zboara.
Dimineata ascultam discuri vechi preparand paine si briose. Pluteam, cu casa, departe. In trecut....


Découvrez la playlist queen fmercury avec Freddie Mercury
...Apoi, la pranz mancam usor, din cadourile marii. Scoici, peste, creveti. Cumparati de la pescarii din port. Zambet, ochi albastrii si riduri. De la soare. Si de la vant. O alta lume....

Scoici in sos de vin
(Moules marinières)

Ingrediente (pentru 2 persoane)
500 g de scoici
1/2 pahar de vin sec (10 cl)
1/2 ceapa
25 g unt
Patrunjel

Preparare
Curatati ceapa, taiati-o in cuburi mici.
Spalati scoicile in apa rece. Curatati-le de alge si de nisip cu ajutorul unui cutit.
Puneti o oala adanca pe foc destul de mare, adaugati untul, ceapa si vinul alb. Adaugati scoicile cand untul s-a topit.
Acoperiti cu un capac si asteptati ca scoicile sa se deschida (cam 5 minute).
Adaugati patrunjel, sare, amestecati si serviti cu cartofi fierti sau prajiti.
Puteti sa adaugati o lingura de smantana in sos.
Pofta buna!


Iar seara rascoleam in colectia de filme. Vazute de atatea ori. Filme la care ma intorc cu drag. Ca de fiecare data.
Vacanta, plutire, zbor, cuibul meu din cer. Si din inima.