30.01.2008

Chec aperitiv cu rosii, masline si mozarella


Reteta mea de baza este intotdeauna aceeasi si o gasiti aici :chec aperitiv.
De data aceasta am pus masline (150 g), mozarella (200 g), rosii uscate(100 g).
Pofta buna !

Ciorba de legume cu bacon


Faceti aceasta ciorba cand este foarte frig afara. Ca in aceasta seara ....Brrrrr....
Va jur ca o farfurie de ciorba va incalzeste si va bine dispune.
Aceasta reteta provine dintr-un numar al revistei Elle Cuisine.

Ingrediente :
6 felii de bacon
4 morcovi
1 praz
2 cartofi
1 ceapa
1 catel de usturoi
1/2 de telina (radacina)
1 foaie de dafin
cimbru
40 g de unt
2 l apa
2 - 3 cuburi de vegeta

Preparare :
Taiati marunt toate legumele.

Puneti-le pe foc mic intr-o tigaie in care ati topit untul.
Adaugati o felie de bacon.

Lasati-le pe foc timp de 10 minute.
In acest timp puneti la foc apa si adaugati vegeta.
Adaugati legumele si felia de bacon, cimbrul si foaia de dafin.
Acoperiti si lasati pe foc mijlociu timp de 30 de minute.

Intindeti intr-o tava celelate felii de sunculita.

Puneti-le la cuptor la 180°C timp de 10 minute.

Stergeti grasimea cu un servetel.
Serviti ciorba cu doua felii de bacon si cu paine prajita.
Pofta buna !