05.04.2010

Verde

In sfarsit, verde!
Arbori, primavara, natura si echilibru. Si speranta, si soare. Renastere, nastere, suflet nou si viata!
Un Paste fericit tuturor!

Supa de mazare cu menta

Ingrediente
25 g unt
600 g mazare (congelata sau proaspata)
1,25 l supa de pui
1 fir de praz
2 linguri de smantana
12-13 frunze de menta
sare
cateva boabe de mazare pentru decor

Preparare
Spalati firul de praz. Caliti-l in untul topit in tigaie.
Adaugati mazarea, amestecati bine. Asteptati 3 minute si adaugati supa de pui.
Lasati supa sa fiarba timp de 25 de minute pe foc mic. Luati supa de pe foc, adaugati smantana si amestecati din nou.
Varsati supa in blender, amestecati pana cand supa devine cremoasa. Spalati frunzele de menta si adaugati-le in supa. Amestecati din nou cu blenderul. Strecurati supa.
Puneti boabele de mazare intr-o forma mica de silicon. Adaugati apa. Puneti forma la congelator pentru 15 minute.
Serviti supa pe suportul de la congelator. Puteti sa o serviti rece sau calda.
Pofta buna!